Biler

Hybridbil – hvad er det?

Af Mia Kølbek 25. maj 2022
hybridbiler

En hybridbil er en kombination af en elbil og en klassisk brændstof-bil, som både er drevet af el og brændstof. Hybridteknikken er udviklet til at få bilerne til at køre længere pr. liter brændstof. Hybridbilernes batteri oplades automatisk under kørsel – primært når du bremser eller kører ned af bakke. Du kan køre op til 50% på el uden nogensinde at skulle lade elmotoren op, og på de lange distancer eller når du er løbet tør for strøm, så slår bilen selv over på brændstofmotoren. Du skal derfor stadig tanke din bil, men ikke lige så ofte, som hvis du kørte i en almindelig brændstofbil.

De tre hybridtyper

HEV er en forkortelse af Hybrid Electrical Vehicle, hvilket er betegnelsen for den almindelige hybridbil. Batteriet i HEV hybridbilen skal ikke oplades, da det automatisk oplader sig selv når bilen bremser og kører ned af bakke. Bilen skifter automatisk mellem at køre på diesel eller benzin, og el. Så snart der er nok energi på batteriet kører den på el, og herefter slår den selv over på brændstof indtil den har samlet nok energi igen. På den måde kan du køre mere brændstoføkonomisk samtidig med at du har trygheden i at vide, at du aldrig løber tør for strøm.

En anden type hybridbil er Mild-hybrid (MHEV). Som navnet afslører er Mild-hybrid en mild form for hybrid. Elmotoren i en Mild-hybridbil kan ikke selv trække bilen, så den fungerer udelukkende som hjælp til brændstofmotoren, for at give en bedre brændstoføkonomi end ved en klassisk diesel- eller benzinbil. Med en Mild-hybridbil undgår du ventetiden ved en traditionel opladning, da bilens hybridbatteri oplades under kørsel.

Den tredje og sidste type hybridbil er plug-in hybridbilen (PHEV). Plug-in hybridbiler har en større og kraftigere elmotor end de andre hybridtyper, og kan derfor køre længere på ren el. Plug-in hybridbilen kan både tankes som en klassisk diesel- eller benzinbil, og lades op via ladestander ligesom en ren elbil. Den vil altid først bruge den strøm, der er i batteriet, hvorefter den slår over på brændstof hvis der opstår behov for mere effekt end batteriet kan give.

Grunde til at købe en hybridbil

Der er flere gode grunde til at vælge en hybridbil fremfor en klassisk brændstofbil, her kommer nogle af dem:
✔️ Miljøvenlig og bæredygtig
✔️ Bedre brændstoføkonomi
✔️ Behagelig og lydsvag af køre
✔️ Kører længere pr. liter brændstof end klassiske diesel- og benzinbiler gør
✔️ Lavere grøn ejerafgift
✔️ Oplader sig selv, så du undgår ventetiden

Køb din nye hybridbil hos CARMARK

Er du på udkig efter en hybridbil, så lad CARMARK hjælpe dig med at finde den hybrid der passer bedst til dine behov. Vi har altid en masse biler på lager som er klar til levering.

Se vores hybridbiler med diesel her
Se vores hybridbiler med benzin her