Biler

SUV i premium klassen

Af Chris Kølbek Tryk 3. juni 2020
SUV bil

SPORT UTILITY VEHICLE

SUV – et populært valg

SUV er de seneste år blevet en meget populær biltype. Tal fra De Danske Bilimportører for første kvartal af i år viser, at 30 pct. af alle nye solgte biler er SUV’er.
Men hvorfor er SUV’en blevet så populær? Der er mange forklaringer, men især to er afgørende: den ene handler om noget praktisk, den anden handler om noget moderne og hypet.

HVAD ER EN SUV?

SUV’en har vundet danskernes hjerter, og derfor ser vi også flere og flere SUV’er på vejene. Men hvad er en SUV egentlig?

SUV er en forkortelse af Sport Utility Vehicle, og en betegnelse der anvendes om biler, der er større, højere, bredere og mere markante end andre biler. Derudover er SUV-biler bygget til at kunne klare de fleste terræner, og har oftest firhjulstræk.

Når du sætter dig ind i din SUV, bliver du mødt af komfortable sæder i en så tilpas en højde, at dine ben ikke behøver være helt strakte. Rummeligheden giver dig plads til at kunne slappe helt af foran, mens børnene bagi sidder så langt fra hinanden- at de har svært ved at nå- og drille hinanden.

KOMFORTABEL KØRSEL

ROBUST DESIGN

SUV’en er kendetegnet ved sit robuste design, som har et dynamisk udtryk. Fra front såvel som bagenden, udstråler SUV’en selvsikkerhed og styrke, hvilket oftest giver automatisk respekt på vejene.

FORDELENE VED EN SUV

 • King of the road
  SUV’en fylder godt i bredde og højde. Du får derfor et stort og bredt udsyn som chauffør, som for mange også giver en tryghedsfølelse.
 • Ind- og udstigning
  Da bilen er højere, er det nemmere at komme ind i den- både til fordel for dig selv, men også når du skal have børnene ind på bagsæderne.
 • Høje sæder
  Sæderne står højere, og du sidder derfor ikke med så strakte ben.
 • Praktisk
  SUV’en er en meget rummelig bil, med plads til hele familien og bagagen. Hvad bagage angår er bilens højde også praktisk. Man smider ikke bagagen lige ind- og den skal ikke løftes op igen.
 • Robust biltype
  Med sikkerhed og køreegenskaber i top.
 • Godt bilvalg
  SUV’en er blevet verdens hurtigst voksende biltype, og er derfor ikke længere et tungt alternativ til de almindelige familiebiler.

AKTIV LIVSSTIL

En SUV – især når den har firehjulstræk, kan trække en høj anhængervægt, og biltypen er derfor oplagt til familier med en aktiv livstil, hvor der eksempelvis er behov for at kunne transportere en campingvogn, bådtrailer eller hestetrailer. SUV’en giver også mulighed for at komme på eventyr der, hvor andre biler ikke kan. På grund af biltypens frihøjde, er SUV’en rustet til off road-kørsel.

FORSKELLIGE STØRRELSER SUV

 • Den lille SUV
  Den lille SUV er især god til bykørsel. Bilen er ikke så stor som de andre, men du får SUV goderne som gode køreegenskaber og godt udsyn. Modeller i denne størrelse kunne være Audi Q3, BMW X1.
 • Den mellemstore SUV
  Den mellemstore størrelse er den mest populære, og et sikkert valg. Den er perfekt til familien med den aktive livsstil, som har behov for god plads. Modeller i denne størrelse kunne være Audi Q5, Audi SQ5, BMW X3, VW Tiguan, Porsche Macan og Volvo XC60.
 • Den store SUV
  Den store SUV er kendetegnet ved komfortable køreegenskaber, og plads og praktik i højsæde. Den er ligesom den mellemstore SUV, perfekt til den aktive eller store familie, som har behov for god plads. Derudover er den også stærkt nyttig til at kører med campingvogn, bådtrailer eller hestetrailer. Modeller i denne størrelse kunne være: Audi Q7, Audi SQ7, BMW X5, Porsche Cayenne, Volvo XC90 og Land Rover.